Pleje af Moringaceae

Der findes 13 forskellige Moringa arter: Arborea, Borziana, Concanensis, Drouhardii, Hildebrandtii, Longituba, Oleifera, Ovalifolia, Peregrina, Pygmaea, Rivae, Ruspoliana og Stenopetala. På Caudiciform.com sælger vi kun nogle af arterne, men de fleste findes in handels og vi kan derfor skaffe dem ved henvendelse. Moringa er den eneste slægt i familien Moringaceae.

Familie: Moringaceae

Plante Sol Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Moringa Hildebrandtii max middel middel - blandet Madagascar
Moringa Rivae middel middel middel - blandet Østlige Afrika
Moringa Oleifera max max middel vinter spagnum Indien
Moringa Ovalifolia max min min vinter grus Namibia
Moringa Stenopetala max max middel vinter blandet Etiopien

 

Moringa'erne har varierende grad af caudex dannelse nogle med forstørrede overjordiske rødder som hos Ovalifolia til Stenopetalas Baobab lignende flaskeform.

Moringa arterne findes i naturen i flere dele af verden med den største udbredelse i Afrika, men med det mest almindelige eksemplar - Oleifera fra Indien. Planterne har tvekønnede blomster og kan dermed bestøve sig selv.

Moringa Oleifera fra Indien er en udpræget nytteplante, der ofte benyttes i skønhedsprodukter og helseprodukter, og det kan derfor være svært at finde informationer om Moringa planterne på internettet, da næsten alle resultater vedrører Oleiferas nytteanvendelse. Når der skrives eller tales om "Moringa træer" på internettet, er det stort set altid Moringa Oleifera, det drejer sig om.