Om os

 

Caudiciform.com APS

Sigerstedgade 11, 4.tv, 1729 København V, Danmark

CVR 41967919 - Email contact@caudiciform.com - Mobil 26793888

 

Det hele startede før vi vidste at der var noget der hed Caudiciform. Dengang havde vi en lille samling caudexplanter og andre sukkulenter der bestod af en gammel Bursera Fagaroides, en stor Dioscorea Elephantipes, en Bowiea Volubilis, en Adenia og et par andre sukkulenter.

I dag en samlingen vokset en del, og vi leder altid efter nye, sjældne arter til samlingen og til at sælge af - derfor har vi i 2017 startet Caudiciform.com. I dag er der kommet en del caudiciforme og sukkulente Pelargonier til samlingen, Euphorbia, Sarcocaulon, Pachypodium, Othonna, Cyphostemma, Commiphora, Adenium, Adenia og andre af de slægter der indeholder Caudiciforme planter. 

Caudiciformer er fremragende potteplanter både som stueplanter, drivhusplanter og endda haveplanter. De har den store fordel - udover at være ekstremt sjove, anderledes og skulpturelle potteplanter at de fleste arter kan klare sig uden vand i endda meget lang tid.

Caudiciform betyder "stamme agtig" - caudex er latin for stamme. Caudiciform refererer til planter der har plantedele over eller under jorden, som ligner en stamme som på et træ, men oftest er en del af rødderne, eller forbliver lille. Hvis caudex'en er meget tyk kaldes planterne også pachycaul - en blanding af græsk og latin for tyk stamme. På engelsk bliver planterne ofte kaldt "Fat plants"og man kan også støde på begrebet knoldplanter eller bare knolde. 

Der er masser af god viden om caudiciformer og knoldplanter på nettet - og vi har samlet en del af det på siderne om plantepleje. Har du spørgsmål til os, eller har du planter du gerne vil sælge eller bytte så skriv til os

Alle vores planter stammer fra gartnerier i Danmark og nogle få fra andre steder i EU. Vi sælger ikke vores planter udenfor EU, og leverer derfor heller ikke phytocertifikater.

Vi sælger også plantepotter og plantejord der passer til caudiciformer og andre sukkulenter. De fleste af vores potter og krukker til caudexplanter er i dansk keramik produceret i Danmark af danske keramikere. Vores vækstmedier er begrænset til kaktusjord, pimpsten til planter, lavatyperne lavalit, zeolit og vulkaponic samt akadama ler. Sand, ler, muldjord, grus og silt benyttes også som plantejord til caudexplanter og andre sukkulenter - og i øvrigt andre stueplanter som kaktus. Disse typer er lettilgængelige og kan oftest købes i byggemarkeder i Danmark.

Are you visiting our site from outside Denmark - or just need help with the text in Danish send us a message with inquiries about sales and where we ship to. 

Vi er blevet anmeldt på Trustpilot - men ikke meget. Har du ris eller ros til os så skriv det gerne på Trustpilot

Vores gode ven Louise er startet som behandler - besøg hende her