Moringa Stenopetala

Moringa Stenopetala er som sin kendte søster Oleifera en nytteplante i Etiopien og Kenya hvor den dyrkes og findes i naturen. Bladene på M.Stenopetala skulle efter sigende minde en del om kålblade som kost, og deraf dens lokale navn - kåltræ.

Plante Sol Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Moringa Stenopetala max max middel vinter blandet Etiopien

 

Moringa Stenopetala er udpræget tørkeresistent og kan tåle vandmangel i lange perioder. Den gennemsnitlige nedbør i dens habitater er dog i gennemsnit som i Danmark - lidt under en meter om året - men med meget større udsving.

Planten er løvfældende om vinteren, hvor vandingen minimeres. Vi har skrevet "middel" vanding om vinteren ud fra den antagelse at dvale kan undgås ved forsat men mindre vanding end om sommeren. Gød planten ca. en gang om måneden om sommeren. Vi har dog også erfaring med at en Moringa Stenopetala, der er gået i dvale, kan overleve hele den danske vinterperiode - et halvt år uden noget vand overhovedet, hvis man stiller dem tørt og køligt men uden frost.

Moringa Stenopetala tåler direkte sol og meget af det. Planten kan formodentlig tåle op til meget ekstreme temperaturer, men dens habitat hvor den vokser op til over 1000 meter over havet gør den også i stand til at tåle lidt frost.

Plant Moringa Stenopetala i en mellem stenet jord med en god portion kaktusjord og sand.