Moringa Oleifera

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Moringa Oleifera max max middel vinter spagnum Indien

 

Familie: Moringaceae 

Moringa Oleifera er nok det nærmeste man kommer en mirakel plante. Den dyrkes i store dele af verden for sine unikke næringsegenskaber. Den indeholder alle nødvendige aminosyrer, mange vitaminer og mineraler, hele planten er spiselig, den tåler ekstrem tørke, men vokser hurtigt, indeholder store mængder olie, og så kan pulver udvundet fra planten rense forurenet vand.

Men grunden til at vi sælger Moringa Oleifera er at planten er en smuk caudiciform. Den stammer helt usædvanligt for caudiciformer fra Indien - i den nordlige del ved foden af Hiamlaya.

Træet er løvfældende men tåler masser af sol og vand hele året rundt. I Indien falder temperaturen om vinteren, og Moringa Oleifera smider sine blade her - men regnen stopper ikke.

Vi har planten stående i drivhus om vinteren ned til ca. 10 grader Celcius, men den kan godt tåle nogen frost - ifølge nogle kilder ned til minus 6 grader - men det er for en uplantet Moringa, og det kan en pottet Moringa Oleifera nok ikke tåle.

Moringa Oleifera har dybe rødder, og vokser sig ikke store i beholdere, selvom de vokser meget hurtigt i det fri. Det er fordi rødderne stopper ved bunden, og plantens vækst stoppes.

Når der tales eller skrives om "Moringa træer" på internettet, så menes der typisk Moringa Oleifera.

En god kilde til Moringa Olerifera dyrkning er Youtube.