Pleje af Lamiaceae

Familie: Lamiaceae (Læbeblomst familien)

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Aeollanthus buchnerianus middel max middel - spagnum syd-østlige Afrika
Plectranthus Ernstii middel middel middel - spagnum Sydafrika
Plectranthus Zatarhendii middel middel middel - blandet Sydafrika

 

Lamiaceae (kaldes på engelsk for Mynte familien) indeholder en del sukkulente sælgter og arter. Plectranthus og Aeollanthus er de mest almindelige slægter som potteplanter, og de inderholder tilsammen en håndfuld arter, der dyrkes almindeligt som stueplanter. Plectranthus er noget større end Aeollanthus og formodentlig derfor mest udbredt i kultur. De er kendetegnet ved aromatiske blade, at de ret tidligt danner caudex, er meget hårdføre og næste altid er i blomst hvis de får lys nok.

 
Plectranthus Ernstii - Mølplante i lav potte på Caudiciform.com
Plectranthus Ernstii - Mølplante er en af de mest almindelige caudiciformer. Mølplanter kan nemt som her dyrkes under bonsai lignende forhold. Efter sigende danner de mest caudex hvis de dyrkes i plastikpotter. Plantens blomster er selvbestøvende og indeholder efter bestøvning masser af små sorte frø.
Dette eksemplar af Mølplante er den samme som den ovenfor men fra den modsatte vinkel. Denne er dyrket i et vestvendt vindue, og her klarer den sig også fint.
Mølplante - Plectranthus Ernstii i blomst Caudiciform.com
Plectranthus Zatarhendii Caudiciform.com
Plectranthus Zatarhaendii eller (muligvis) Hadiensis som den muligvis kaldes nu danner knolde som stænglerne vokser ud fra.