Plectranthus Ernstii - Mølplante

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Plectranthus Ernstii middel middel middel - spagnum Sydafrika

 

Plectranthus Ernstii er mest kendt på dansk som Mølplante fordi den angiveligt tidligere er blevet brugt til at holde møl væk med sin stærke duft. Det tyder på at navnet er blevet brugt meget gavmildt - om næste alle Pleactranthus og ikke kun arten Ernstii.

Der findes omkring 350 forskellige arter af plectranthus som vokser i en stor del af Sub-Sahara Afrika og Indien, men Plectranthus Ernstii vokser kun i det østlige Sydafrika syd for Durban, i samme område som f.eks. Pelargonium Campestre. I denne del af Sydafrika regner det en del - faktisk mere end i Danmark. Det betyder dog ikke at P.Ernstii som potteplante skal have særligt meget vand. I naturen vokser den mest på ufremkommelige bjergskråninger uden meget jord. På den måde kan det regne meget, men ikke give meget væde til planterne der vokser i området - vandet løber hurtigt væk. Når du skal plante P.Ernstii kan du derfor vælge at bruge ren mineralsk vækstmedium, som grus eller vulkansk materiale, og så behøver du ikke bekymre dig så meget om mængde af vand den får.

Planten kan placeres i direkte sol eller delvis skygge, men foretrækker nogen sol.

Det bonsai agtige udseende som P.Ernstii kan opnå tager nogen tid at nå frem til. Den skal være relativt gammel før stammen ændrer sig fra det sukkulente til det stammede - caudex agtige. Hvis du ønsker det mini-træ udseende som mange drømmer om med deres P.Ernstii, så skal den beskæres relativt meget, da grenene ellers kan blive lange og tynde, og dominere stammen.

På Caudiciform.com har vi næste altid yngre og ældre eksemplarer af P.ernstii til salg. Skriv til og hvis du ikke finder den du ønsker.

 Køb Mølplante →

Plectranthus Ernstii vokser i det syd-østlige Sydafrika i samme område som en del andre caudex planter f.eks Dioscorea Elephantipes, Bowiea Volubilis og Fockea Edulis.

Plectranthus Ernstii habitat