Pleje af Convolvulaceae

Familie: Convolvulaceae

Convolvulaceae familien - eller Snerle familien på dansk er en enormt stor plantefamilie der nok er mest kendt for Snerlen, og deres trompetformede blomster.

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Ipomoea Bolusiana max middel middel - blandet Sydafrika og Madagascar
Ipomoea Bullata middel middel middel - blandet Øst Afrika

 

Der er både flere slægter og mange arter i Convolvulaceae der danner knolde og caudex, mest udbredt er Ipomoea. Ipomoeaerne kan deles op i de knoldede caudex med lange stængler og mere træagtige forgrenede planter. Ipomoea slægten indeholder 644 kendte arter, der indeholder planter fra store dele af kloden herunder Danmark. De fleste af de caudiciforme Ipomoea'er stammer fra Syd og Nord Amerika og det østlige Afrika både syd og nord.

Borset fra blomsterne som minder meget om Snerlens, er der ikke mange synlige fællestræk for de mange Impomoeaer. Mange af dem er meget glade for rigeligt vand, og middel sol, men ellers varierer de fra arter der indeholder psykoaktive stoffer til en del spiselige arter.

 Ipomoea Bolusiana En stor Ipomoea Bolusiana. I naturen vokser Ipomoea Bolusianas caudex under jorden.
Ipomoea Bullata med sine store blade. Ipomoea Bullata får ikke en stor caudex, men kan med sine oprejste stængler blive ret høj. Ipomoea Bullata