Uncarina Stellulifera

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Habitat
Uncarina Stellulifera max
max
min vinter blandet Madagascar

 

Uncarina Stellulifera i Pedaliaceae familien er den eneste Uncarina der har lyserøde blomster. I naturen vokser den på Madagascars vestkyst i den centrale del af landet, i samme område som Uncarina Abbreviata og overlap af Uncarina Peltatas vækstområde.

Der er ingen særlige krav til pasning - masser af sol, masser af vand om sommeren og meget mindre om vinteren, hvor planten går i dvale. Når man tænker på hvor ens pasningskrav der er til de forskellige Uncarinaer, kan det undre hvorfor de ikke vokser i de samme områder på Madagascar. Det handler nok mest om hvordan deres frø er blevet spredt - og ikke spredt da frøstandene er så store og tunge. Modhagerne på frøstandene sidder godt fast på hud og tøj - men ikke på fjer og hår - så de kan ikke blive flyttet særligt langt.

Den blandede jord til Uncarina Stellulifera bør være med overvægt til et mineralsk medie som Pimpsten, og lidt organisk materiale. Uncarina Stellulifera kan ikke tåle frost og bør holdes over 10 grader C året rundt. Madagascar er ikke et særligt varmt land men Uncarinaer kan helt sikker tåle op til omkring 40 grader i kortere perioder.

Uncarina distribution i habitat Madagascar