Uncarina Roeoesliana

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Uncarina Roeoesliana middel max min vinter blandet Madagascar

 

Familie: Pedaliaceae

Uncarina Roeoesliana er ideel som potteplante, og passer fint til det danske klima. Det vokser hurtigt om sommeren og kræver en del vand, mens det går i dvale om vinteren. Vi skrev tidligere at Uncarina Roeoeslinana ikke går i dvale, men det gør det tilsyneladende i naturen, og er formodentlig oppotunistisk som potteplante. Når planten smider bladene så stop med vanding og hold jorden næsten helt tør pånær et par skvat hen over vinteren. Undgå eksponering mod frost.

Når planten er i vækst bør det vandes afhængig af temperatur - jo varmere des mere skal det vandes - og behøver ikke nødvendigvis tørre ud mellem vandinger, men bør om alle omstændigheder dyrkes i et medie med god afvanding - brug pimpsten eller perlit i blandingen.

Planten er nærmest perfekt som potteplante caudiciform med dens kraftige caudex og store gule blomster i hele vækstperioden. Dens rod knolde vokser kraftigt og planten kan derfor med fordel hæves ved ompotninger, så rødderne eksponeres som caudex. Uncarina Roeoesliana vokser hurtigt.

Uncarina Roeoesliana vokser i naturen i det det sydvestlige Madagascars halvtørre skove, i samme områder som f.eks. Operculicarya Decaryi.

Uncarina Roeoesliana habitat

Nedenfor kan man se hvilke måneder der i området hvor Uncarina Roeoesliana naturligt vokser det regner meget og lidt. Husk at Madagascar ligger på den sydlige halvkugle - så december til marts hvor det regner meget svarer til juni til september på den nordlige halvkugle.

Uncarina Roeoesliana - nedbør i dets naturlige habitat