Uncarina Peltata

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Habitat
Uncarina Peltata middel
max
min vinter blandet Madagascar

 

Pedaliaceae Uncarina Peltata stammer fra de tørre, løvfældende skove i det nordvestlige Madagascar, og hele vejen op til nordspidsen af øen.

Peltata er en af de mindre Uncarinaer, der kun bliver et par meter høj og også en ret begrænset caudex. Plantens blomster minder om Decaryis - de er gule og med sort tragt. Der er ikke den store forskel på hvordan de forskellige Uncarinaer skal passes, men Peltata adskiller sig ved at kræve lidt mindre sol end de øvrige. Dens naturlige vækstområde op til regnskovene i nord Madagascar betyder nok at planten kan tåle lidt mere vand i dvaleperioden end de øvrige Uncarinaer. Vand dine Uncarina Peltataer (meget) gavmildt i sommermånederne og trap ned mod vinter til næsten ingenting, og så opad igen fra februar.

Plantens vækstområde kunne også tyde på en lidt mere næringsrig jord end de andre Uncarinaer - så man kan eksperimentere med ekstra spagnum i jorden, men ellers bruges samme opskrift - mest pimpsten og en 1/3 kaktusjord.

Uncarinaer er notorisk nøjsomme hvad potten størrelse angår - men jo større jo mere vand og næring, så hold godt øje med din Peltata i vintermånederne hvis den står i en stor potte - og omvendt vand næsten dagligt om sommeren hvis du bruger en lille potte.

 

 

Uncarina distribution i habitat Madagascar