Uncarina Decaryi

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Habitat
Uncarina Decaryi max
max
min vinter blandet Madagascar

 

Pedaliaceae Uncarina Decaryi vokser i naturen i det sydligste Madagascar i den østlige del af de tørre område med tornede buske. Området overlapper området hvor Uncarina Grandidieri vokser.

Uncarina Decaryi er en af træ-Uncarinaerne og kan i naturen blive op til 6 meter højt. Planten er en fremragende potteplante, der vokser hurtigt og kraftigt, og ret hurtigt danner en stor caudex. Vi har Uncarina Decaryi'er som er vokset over en halv meter på en sæson. Caudexet vokser hurtigst under jorden, og kan derfor med fordel hæves ved hver ompotning - som kan være flere gange på et år hvis man har holdt dem i små potter. Uncarinaer kan med fordel holdes i lidt for små potter for at undgå at vand bliver stående længe i potten, og de skal nok selv sige til, når de ønsker at blive ompottet - deres rødder presser simpelthen potten skæv, og så er det tid til at ompotte. Uncarina Decaryi dyrkes fint i en blanding af kaktusjord og pimpsten - med overvægt af pimpsten, eller et andet mineralsk materiale.

Det er muligt at Uncarina Decaryi stammer fra den tørre del af Madgascar - men i potte elsker den vand i sommerhalvåret hvor den er i vækst. Står den i en varm vindueskarm mod syd, eller i drivhus kan den vandes meget hyppigt - og holdes fugtig i varmere perioder, men uden at den står i vand.

Uncarina Decaryi er som de øvrige Uncarinaer grådige når det kommer til sol, vand og gødning - jo mere af det hele des hurtigere vækst.

Denne Uncarina adskiller sig fra de øvrige Uncarina arter ved at blomsterne er en smule mindre og har en sort bund i blomsterne, og bladene har dybere takker end de øvrige Uncarina arter.

Uncarina Decaryi from Caudiciform.com

 Uncarina distribution i habitat Madagascar