Uncarina Abbreviata

Familie: Pedaliaceae

Plante Uncarina Abbreviata
Sol Max
Vand sommer Max
Vand vinter Min
Dvale Vinter
Jord Blandet
Habitat Madagascar

 

Uncarina Abbreviata er en af de sjældenere Uncarinaer. I naturen bliver Uncarina Abbreviata et op til 8 meter højt træ, og har ikke nogen særligt caudiciform vækstform. Det er måske årsagen til at nogle af de andre Uncarinaer er mere udbredte i handel og som potteplante, for Uncarina Abbreviata er en meget nem plante at dyrke i kultur. Uncarina Abbreviata er monoesisk og får lyserøde blomster. Bladene på Uncarina Abbreviata er mindre behårede end de fleste Uncarinaer, og er glatsidede uden takker og fliger, med en tendens til at krølle lidt.

Placeres i så direkte og fuld sol som muligt, jo mere lys, des hurtigere vokser Uncarinaer. Vandes så meget som muligt i vækstperioden, og endnu mere hvis den står varmt. Gødes ekstra meget - gerne hver uge i vækstperioden ved høj temperatur.

Når Uncarina Abbreviata går i dvale stoppes vanding helt, eller et par enkelte gange i dvaleperioden - gerne lidt væk fra caudex.

Alle Uncarinaer kan vokse i næsten alt materiale - men en blanding med kaktusjord og grus/pimpsten er et godt bud.

Uncarina Abbreviata kan som de øvrige Uncarinaer dyrkes som bonsai lignenden potteplante, hvor både grene, stamme og rødder beskæres for at fremme det caudiciforme look. Uncarinaer vokser fra spidsen af stammen og grenene - men har evnen til pludseligt at skyde direkte fra stammen - ofte efter endt dvale sættes knopper lidt sporadisk.