Tylosema Fassoglensis

 Sol middel
Vand sommer middel
Vand vinter min
Dvale vinter
Jord blandet
Habitat Øst og sydlige Afrika

 

Tylosema Fassoglensis i Fabaceae familien får ikke verdens største caudex, men nogle af de flotteste blade, der er næsten hjerteformede på lange stængler, og folder sig sammen ind i mellem, hvor de rødlige nuancer på bladenes underside eksponeres. Tylosema Fassoglensis er i familie med Senna som også har evnen til at klappe bladene sammen - typisk hvis det er meget varmt eller om natten.

Planten vokser i en stor del af det sydlige og østlige Afrika, hvor den smider blade og stængler om vinteren. Caudex kan blive op til 20-30cm i diameter, og vokser i naturen under eller delvist under jorden.

I naturen vokser Tylosema Fassoglensis relativt eksponeret, med stænglerne liggende hen af jorden, og får derfor rimeligt meget sol, men med delvis skygge fra græsser og andre planter. Du kan derfor rimeligvis både stille planten i direkte og indirekte sol, eller vinduer med tidsbegrænset lyseksponering.

Planten går i dvale om vinteren, hvor den stort set ikke vandes. Til gengæld kan Tylosema Fassoglensis godt tåle meget vand i vækstperioden, men lad den tørre lidt ud mellem vandinger. Gødes hver tredje uge i vækstperioden.