Trochomeriopsis Diversifolia

Familie: Cucurbitaceae

 Plante Trochomeriopsis Diversifolia
Sol Max
Vand sommer Max
Vand vinter Min
Dvale Vinter
Jord Blandet, sand
Habitat Madagascar

 

Det skal være sagt med det samme - Trochomeriopsis Diversifolia er ikke en udbredt stueplante, og ekstremt sjældent i udsalg. Faktisk er vi aldrig stødt på planten men har fået fingre i den gennem at dyrke frøene.

Trochomeriopsis Diversifolia minder mere om Uncarina (der vokser i samme habitat) end den minder om Cucurbit familiens sædvanlige slyngplante vækst. Det er dog en tydelig Cucurbit, når man ser frugterne - som ligner små græskar med grønne og hvide striber.

Trochomeriopsis Diversifolias vækstvilkår er udledt af området den stammer fra i det syd-vestlige Madagascar, hvor den deler habitat med Operculicarya Decaryi og Uncarina Roeoesliana. Det præcise habitat skulle dog være sandbanker og Euphorbia skov/buskads og derfor regner vi med en mere sandet jord. Alle planter der stammer fra det syd-vestlige Madagascar går i dvale i de tørre vintermåneder december-februar - så det gør Trochomeriopsis Diversifolia sikkert også - men det er ikke helt sikkert.

Pga. dets habitats karakter kan Trochomeriopsis Diversifolia formodentlig godt tåle/lide direkte sol.

En del af arterne fra disse egne har en meget opportun holdning til vand - når det er varmt kan de suge uendelige mængder til sig - når det er køligere og derfor i dvale, suger de intet til selv - men er ikke særligt tilbøjelige til råd.

Trochomeriopsis Diversifolia ser ud til at kunne danne et 10-20cm caudex - måske mere i naturen. Den store 3-5 fligede blade virker lidt hængende naturligt. Planten er dioesisk - og du skal derfor bruge en han og en hunplante hvis du vil formere den.

Gødes regelmæssigt i vækstperioden, og som altid hvis planten går i dvale så undgå vanding til den springer ud igen. Mange af arterne fra det syd-vestlige Madagascar er ekstremt tørketålende, og har ikke et særligt stort krav til temperaturer, så længe det er over ca. 15 grader - men har en optimal temperatur omkring de 25-35 grader. Ved højere temperaturer begynder bladene hurtigt at hænge - så det er sikkert også tilfældet for Trochomeriopsis Diversifolia.