Talinum Caffrum

 Sol middel
Vand sommer max
Vand vinter min
Dvale vinter
Jord blandet
Habitat østlige Afrika

 

Talinum Caffrum i Talinaceae familien kan være lidt svær af skelne fra de øvrige Talinum arter, men kan kendes på at de relativt små frø - ca. 1mm i diameter er rillede - der er de øvrige arters frø ikke. Der er syv andre Talinum arter, der ligner Talinum Caffrum meget.

Talinum Paniculatum er en af de andre Talinum med større udbredelse.

Talinum Caffrum har smalle aflange - ca. 3-4cm lange sukkulente blade, og blomstrer næsten uafbrudt i vækstperioden om sommeren. Talinum Caffrum kan være lidt langsom til at komme ud af en lang dansk vinterdvale, men når den sætter de første skud, så går det hurtigt.

Vand planten rigeligt i vækstperioden, og slet ikke i dvaleperioden. Den kan have brug for en smule vand i foråret for at opdage det er blevet tid til at springe ud. Talinum Caffrum virker ikke særlig tilbøjelig til at rådne.

Det er altid svært at beskrive præcist hvor meget sol denne type af bundplanter som Talinum Caffrum skal have. I naturen vokser de som f.eks. Tylosema Fassoglensis med caudex under jorden, og stænglerne liggende eller halvt oprejste han ad jorden, det tyder på en stor lyseksponering. Til gengæld er bundplanter ofte udsat for skygge fra andre bundplanter som græsser og lignende, så halv sol/skygge er nok den bedste løsning. Efter vores erfaring er for meget sol bedre for Talinum Caffrum end for lidt. Gødes regelmæssigt i vækstperioden, og dyrkes i en blandet jord med grus/pimpsten og fint organisk materiale.