Sarcocaulon Multifidum

Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
max - middel sommer grus
Sydafrika

 

Sarcocaulon Multifidum habitat

 

Sarcocaulon Multifida eller Multifidum er en favorit på Caudiciform.com. Dens pølseagtige form varierer helt utroligt fra plante til plante. Dens små klynger at blade vokser lodret op fra overfladen af planten, der ellers er karakteristisk ved ikke at have forskellige plantedele, ingen stamme og ingen grene. Den plantedel der bærer planten er typisk heller ikke tykkere end de svævende lige så tunge dele.

Som de øvrige arter i slægten Sarcocaulon - tidligere Monsonia - stammer Multifidum fra det sydlige Namibia og nord-vestlige Sydafrika i halvørkenen, hvor det ikke regner meget men disen fra Atlanterhavet kan være tung. Planten vokser i naturen i veldrænet, sandet jord - nogle steder ren sten og elsker sol men går i dvale om sommeren. Blomsterne er hvide. Planten er ekstremt svær at få fat i og vokser meget langsomt.

Sørg for at planten får så meget lys som muligt, og undgå for alt overvanding - heller vand for lidt end for meget hvis du er i tvivl. Gød Sarcocaulon en gang om måneden i vækstperioden.

S.Multifidum får lyserøde blomster, den er truet i naturen.

Det skulle være muligt at dyrke S. Multifidum fra frø, men det er desværre næsten umuligt at få fat i frøene, så vi på Caudiciform.com har ikke selv forsøgt os med det.

Følgende S. Multifidum er til salg på Caudiciform.com: