Sarcocaulon Crassicaule

Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
max - middel sommer grus
Sydafrika

 

Sarcocaulon Crassicaule eller Monsonia Crassicaule som den offiecielt hedder nu, er en anden af de imponerende og besynderlige Sarcocaulon arter.

Den stammer som de øvrige arter i slægten fra det vestlige Sydafrika - Namaqualand, og et lille stykke ind i Namibias sydlige ørkenområde. Området har varierende nedbør, men er generelt halvørken (Karoo) og får i omegnen af en fjerdedel til halvt så meget vand som Danmark årligt. Med andre ord er det ikke helt regnfattigt. Det er desuden ikke helt klart hvormeget vand der falder som dug og tåge fra Atlanterhavet.

Planten skal som de øvrige Sarcocaulon arter stort set ikke have vand fra juni til august (på den nordlige halvkugle), og mindre i april-maj og september end i de øvrige vintermåneder, hvor planten sætter blade, vokser og blomstrer.

Planten er som de andre Sarcocaulon dækket af et lag voks, som gør dem ret brandbare og har givet dem der lokale navn "Bushmans candle", da de brænder ret let både som levende od udtørrede planter.

De kan tåle skarp sol, men kan klare sig i halvskygge med nogen direkte sol.

Der bør anvendes en næsten ren mineralsk jord med minimale dele jord indeholdende plantedele. Brug gerne lava, grus og sand eller eventuelt perlit eller vermiculit.

 

 

Sarcocaulon Crassicaule habitat