Sarcocaulon Camdeboensis

Familie: Geraniaceae

Plante Sarcocaulon (Monsonia) Camdeboensis
Sol Max
Vand sommer -
Vand vinter Middel
Dvale Sommer
Jord Mineralsk
Habitat Sydafrika

 

Sarcocaulon Camdeboensis er sammen med Sarcoaulon Vanderietiae og Salmoniflora de tyndere Sarcocaulon - eller Monsonia, hvis man er flyttet med over på det nye navn. Sarcocaulon Camdeboensis har en lidt tættere vækst, som giver en meget fyldt krone, med tætvoksende grene og blade. Sarcocaulon Camdeboensis har som Salmoniflora lange tynde torne, og små blade, lidt mindre end Vanderietiae.

Sarcocaulon Camdeboensis vokser som de øvrige Sarcocaulon i det nordvestlige Sydafrika, i stenet, sandet jord med relativt meget regn om vinteren, og meget meget lidt om sommeren, hvor planten går i dvale.

Der er ingen grænse for hvor meget sol Sarcocaulon Camdeboensis og de andre Sarcocaulon kan tåle. Slægtens vækstform med tætte grene der vokser næsten vandret ud fra en lodret stamme giver lidt skygge til stammen og jorden over rødderne. Sarcocaulon Camdeboensis får store hvide blomster.

Sarcocaulon Camdeboensis skal ikke gødes meget, og kun i vækstperioden ca. en gang om måneden. Planten kan med fordel dyrkes i en lav potte. Planten vokser relativt hurtigt ved de rette vækstvilkår, herunder at den i vækstperioden ikke dyrkes ved for høj temperatur. En lavere temperatur 10-15 grader er fordrende for blomsterdannelsen.

 

Sarcocaulon Camdeboensis