Pyrenacantha Malvifolia

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Pyrenacantha Malvifolia max max max - spagnum Central Afrika

 

P.Malvifolia er en af de caudiciforme planter, der kan blive størst - hvis ikke den største. Dens caudex kan blive op til 1.5 meter i diameter - måske endda større. Dens ranker, som i naturen er det eneste synlige, da knolden vokser under jorden, kan blive op til 20 meter lange.

Den findes naturligt i halvørkenen i Ethiopien, Somalia, Tanzania og Kenya.

Det er en relativt nem caudiciform at dyrke i kultur, og kan holdes aktiv hele året, mens den i naturen løvfælder delvist. Vi har skrevet i pasningsskemaet at den ikke går i dvale, da dens naturlige mønster er kun at gå i dvale delvist, og altid beholde nogle blade. Hvis den ikke vandes og holdes køling vinteren over, så vil den smide samtlige blade. Vi anbefaler at den vandes lidt mindre om vinteren, ca. en gang hver 10. dag, og ellers holdes fugtig om sommeren. Gødes reglmæssigt om sommeren og ikke om vinteren.

I naturen vokser Pyrenacantha Malvifolia i fint rødt grus med quartz sten, men med en del plantedele. Bland eventuelt spagnum med lidt grus. 

Som de fleste andre caudiciformer skal selve knolden ikke have sol, men rankerne med blade foretrækker direkte sol til lidt skygge, som de får i naturen ved at kravle op ad træerne, de vokser i nærheden af.

Hvis planten dyrkes med caudex over jorden behøver den ikke nogen særligt stor potte.

Pyrenacantha Malvifolia sætter ikke nødvendigvis særligt mange blade i en sæson, og kan nogle gange virke som om den er gået i stå - det er naturligt, planten sætter de blade den har brug for.

Pyrenacantha Malvifolia - Caudiciform_comPyrenacantha Malvifolia 2 - Caudiciform_com