Pterodiscus Makatiniensis

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Pterodiscus Makatiniensis middel middel min vinter blandet Sydafrika

 

Familie: Pedaliaceae

Pterodiscus Makatieniensis er en af de senest opdagede af de ti Pterodiscus arter. Den minder meget om P.Ngamicus men har nogle forskelle hvad blomster og frø angår.

Planten er en naturlig bonsai med sin caudex der i naturen vokser over jorden, og relativt store blade, der ser lidt forvoksede ud ift. caudexen. Planten kan blive op til 15-20cm høj.

Pterodiscus Makatiniensis er sjælden i naturen hvor den kun vokser i det nord-østlige Sydafrika i et mindre område. Den vokser i et åbent landskab uden meget skygge, men behøver ikke konstant, direkte solys.

Planten vandes regelmæssigt om sommeren. Når planten går i dvale (hvis den gør det) så pauses vandingen og holdes til et absolut minimum ca. en gang om måneden. Dens minimum temperatur er ca. 10 grader. Som de fleste andre caudiciformer har den evnen til ikke at gå i dvale hvis det er tilstrækkeligt varmt. I det tilfælde bør vandingen ikke pauses helt så meget.

P.Makatiniensis bør dyrkes i en blandet jord hvor vandet kan løbe væk fra rødderne men med lidt organisk materiale i. Gødes regelmæssigt om sommeren