Potter

 

Små potter                                            Store potter (ø min. 10cm)                      Firkantede potter

små potter på caudiciform.comstore potter på caudiciform.comfirkantede potter på caudiciform.com

 

Vi sælger et bredt udvalg af potter, som vi mener passer godt til caudiciforme planter. De fleste caudiciforme planter har det tilfælles, at de ikke har noget stort rodnet, og derfor ikke kræver særligt store potter. Visse af caudiciformerne og andre sukkulenter kan dog dyrkes med knolden under jorden som f.eks. Pelargonium Triste. Hvis knolden er placeret under jordoverfladen, så skal potten være det tilsvarende større, end hvis knolden er placeret over jorden.

Hvis du køber planter, som er ekstremt følsomme overfor fugtighed i jorden f.eks i dvaleperioder, så brug en lerpotte uden glasur på indersiden, så tørrer vækstmaterialet hurtigere ud, da potten suger det overskydende vand.

Mange af vores potter og andre plantebeholdere er unika, så de findes ikke nødvendigvis i forskellige størrelser. Alle vores potter har hul i bunden til afledning af overskydende vand. Nogle er produceret med hul i bunden, andre har vi lavet et hul i, så det kan ikke garanteres, at alle huller er 100% præcist boret, og placeret præcist i midten af pottens bund.

Vores potter er opdelt i små og store potter, pånær de firkantede potter. Firkantede potter er ikke så almindelige og der findes ikke så mange på markedet af dem, derfor at de uanset størrelse fået deres egen kategori, som indeholder alle størrelser af de firkantede potter.

Små potter er op til 10cm i diameter og store er alt over dette. Mange af vores små potter til salg, og enkelte store hører under kategorien "bonsai potter". Det eneste det betyder er at de typisk er proportionelt til den ene side - enten ekstra høje eller ekstra lave, og ofte har et lidt større hul i bunden, som kan kræve et drænnet over hullet. Dette er sjældent nødvendigt hvis vækstmaterialet ikke er ren jord, men indeholder sten.