Pleje af Fouquieriaceae

Familie: Fouquieriaceae

Fouquieriaceae familien består af kun en slægt Fouquieria og 11 arter, der alle stammer fra det nordlige Mexico og sydlige USA.

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Fouquieria Diguetii
max middel min - blandet Mexico
Fouquieria Leonilae Miranda max middel min - blandet Californien
Fouquieria Splendens
max middel min - blandet Mexico

 

Alle Fouquieria arterne danner caudex i varierende grad. Fouquieria Splendens får den mindste caudex, der kun bliver en 6-8cm tyk hvor nogle af de øvrige arter kan få meget tykke og klumpede stammer, selv ved lav plante højde. Fouquieria Columnaris får en tyk men men meget lige caudex - en "søjle" - deraf navnet.

Det er usikkert om Fouquieria arterne eller nogle af dem har en naturlig dvaleperiode, men de har evnen til at løvfælde ved lavere temperaturer. Når de går i dvale pauses vandingen uden problemer - Fouquieria slægten har evnen til at undvære vanding i lange perioder fra deres naturlige ørken habitat.

 Fouquieria Splendens frøplante En ca. 10cm høj frøplante af Fouquieria Splendens. Fouquieria er nemme at dyrke fra frø men vokser ikke hurtigt.
En Fouquieria Fasciculata ca. 20cm høj. Alle Fouquieria arterne har torne - her er de ret tydelige. Fouquieria Fasciculata