Pelargonium Alternans

Pelargonium Alternans @Caudiciform.com

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Pelargonium Alternans middel middel middel - blandet Sydafrika

 

 Pelargonium Alternans er en af de mere særegne Geraniaceae. Den virker næste som om den ikke bryder sig ret meget om vand. At der står "middel" ud for vanding sommer og vinter er fordi den skal vandes middel efterår og forår - den skal faktisk slet ikke have vand hverken sommer eller vinter.

Den kan tåle store mængder stærk sol, men i naturen vokser den ret tæt - nærmest som et tæppe, og store dele af planterne får dermed slet ikke lys, mens topdelene får meget.

Dyrk P.Alternans i et meget drænende materiale, med stort set ingen organisk materiale. Hos Caudiciform.com bruger vi oftest mineralsk materiale som lava, eller grus, men Perlite og Pumice kan også bruges.

P.Alternans kan formeres ved frø og stiklinger, der tages af plantens grønne stængeldele.

Planten får en attraktiv næsten sort caudex, der giver den et gammelt bonsai agtigt udtryk.

I naturen vokser Pelargonium Alternans i et ret lille område, men er ikke truet.

 Jord til sukkulente Pelargonier

IGG har en vejledning til jordblanding til de sukkulente Pelargonie arter som du kan se opskriften på her.

50% pimpsten

40% lerjord

10% organisk materiale

Lerjorden er almindelig i det meste af Danmark og består af ca. 20% ler, 40% silt og 40% sand. Det præcise forhold er ikke så vigtig - silt består også af ler bare de mindste (støvede) dele.

Hvis du graver lerjorden op i haven eller lignende, så grav den op når jorden er tør, eller tør den efter opgravning. Plantedele som blade og træstykker og rødder fjernes. Større sten fjernes også.

Pimpsten er pimpsten og størrelsen er ikke så vigtig - brug eventuelt en mellemstørrelse på 4-8mm.

Det organiske materiale kan du skaffe fra kaktusjord eller almindelig pottemuld. Hvis du bruger pottemuld, så fjern alle de større plantedele - totterne. Hvis du bruger kaktusjord - f.eks den vi sælger på Caudiciform.com så husk at den indeholder lidt sten og sand og du kan derfor godt bruge lidt mere end de 10%.

Fremgangsmåde:

Den nederste femtedel af potten eller bakken fyldes med pimpsten, derefter 3/5 dele af ovenstående blanding, og den øverste femtedel fyldes med halv pimpsten, halv ler. 

 

 

 Pelargonium Alternans habitat

Caudiciform.com har følgende Pelargonium Alternans til salg: