Pachypodium Rosulatum var. Gracilus

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Pachypodium Gracilius max middel - vinter blandet Madagascar

 

Pachypodium Rosulatum var. Gracilius kaldes for det meste bare P.Gracilius.

Planten vokser i det mellemste Madagascar syd for hovedstaden på Isalo bjergene 300-1000meter over havets overflade. Planten minder en del om Pachypodium Rosulatum men bliver ikke så høj og har kortere grene. Derfor opnår der ofte en næsten ballon agtig form og kan derfor være en af de mest særegne og skulpturelle caudiciformer.

Mindre eksemplarer af P.Gracilius har endnu ikke fået den pachycaule form og minder ofte om Pachypodium Lamereii og Mikea med regelmæssige blade og torne på hele stammen, og med forgrening helt nede ved roden.

Planten skal have så meget sol som muligt, og vandes i vækstperioden ca. hver 14. dag. Om vinteren november til marts vandes den slet ikke. Begynd og vand den sparsomt i slut februar igen som solen og varmen tager til. Den er løvfældende og har slet ikke blade i dvaleperioden. Det siges at planten skal have mindre og mindre vand jo ældre den bliver.

 

Den bør planten i en blanding af sten/grus og en smule humus. I naturen vokser den direkte på sandsten i revnerne hvor en smule jord kan sidde fast.

Planten er relativt nem at formere fra frø, men den vokser langsomt så man skal have tålmodighed for at opnå ballonformen.

Hos Caudiciform.com dyrker vi Pachypodium Gracilius fra frø, men de sælges først når de har nået en vis størrelse. Skriv til os hvis du er interesseret i mindre eksemplarer.