Pachypodium Horombense

Plante Sol

 Vand

sommer

Vand

vinter

Dvale Jord

Udbredelse

Pachypodium

Horombense

max middel min vinter blandet Madagascar

 

Pachypodium Horombense i Apocynacia familien er en af de flotteste Pachypodium der kan kultiveres. Den kan få nogle meget unikke og flotte tykke former, men man skal have tålmodighed - den vokser langsomt. Planten vokser i naturen på de høje sletter i midten af Madagascar - de samme områder som Brevicaule.

Planten bør dyrkes i mineralsk jord, men kan blandes med en smule plantejord, hvis man er god til at styre vandingen. Den tåler ikke at rødderne står i vand, og slet ikke hvis der er lidt kulde - altså under 10 grader. Den bør stort set ikke vandes om vinteren - men står den ved dansk stuetemperatur om vinteren kan den vandes en smule en gang om måneden, så den ikke tørrer helt ud. Hvis planten skrumper lidt og bliver lidt blød, betyder det ikke at den er rådden og død, men blot at den bruger af sit naturlige vandlager.

Pachypodium Horombense kan tåle fuld sol til en smule skygge. Men husk at det er skygge i naturen - ikke i en dansk stue om vinteren - hvor der kan være meget mørkt. Planten kan blive op til 1 1/2 meter i naturen, noget mindre indendørs.

Den har torne på hele kroppen, og blade i en roset i toppen af hver "gren". Blomsterne springer ud om sommeren når det er varmest - de er relativt store og stærkt gule.