Pachycormus Discolor

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Pachycormus Discolor max middel middel sommer lava Californien

 

Familie: Anacardiaceae

Pachycormus Discolor i Anacardiaceae (Cashew) familien er den eneste art i Pachycormus slægten. Træet kan blive op til 10 meter højt og få en 1 meter tyk stamme. Den kan også dyrkes som bonsai, og får dermed sin karakteristiske caudiciforme stamme.

P.Discolor er løvfældende ved tørke, og kan dermed gå i dvale, men ikke på et bestemt tidspunkt. Planten blomstrer om sommeren hvis der er vand nok.

Pachycormus Discolor er et ørkentræ, der vokser i samme område som Bursera Fagaroides, og foretrækker fuld og stærk sol. Det kan derfor være en fordel at lade planten gå i dvale om vinteren ved at vande meget lidt - måske een gang hver 3-4 uge, og vente på at planten smider bladene. Når lyset vender tilbage, kan man opstarte regelmæssig vanding - hver eller hveranden uge.

Planten vokser i naturen i lava, som er en ekstremt luftig stenart, hvor vand hurtigt løber i gennem. Hvis du ikke har lava kan du bruge et andet sten materiale som pimpsten.

Pachycormus Discolor er efter sigende en vintervokser - altså i dvale om sommeren. Planten blomstrer august til september. Den skulle dog være "opportunistisk" - altså i stand til at gå i dvale ved høje temperaturer og manglende vand, og omvendt at forsætte væksten, ved tilstrækkeligt lave temperaturer og vand. En god regel er at holde tilbage med vanding hvis planten smider bladene.

Pachycormus Discolor planter dyrket af Caudiciform.com fra frø

Frø af Pachycormus Discolor

Pachycormus Discolor frø/seed