Othonna Cremnophila

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Othonna Cremnophilia middel - middel sommer grus
Sydafrika

 

Othonna Cremnophila er en af de sjoveste og mærkeligste caudiciforme potteplanter man kan få fingrene i. Den vokser i et mindre område af det centrale Richtersveld i det nord-vestlige Sydafrika direkte på klippevægges sprækker. Skal dette efterlignes nogenlunde som potteplante skal man bruge en lille potte der er bredere end høj eventuelt en bonsaipotte. Der bør benyttes en meget stenholdig jord med næsten ingen organisk materiale. Brug en blanding af grus og pimpsten, og eventuelt en meget lille andel sigtet kaktusjord.

Planten vokser på sydvendte skråninger i naturen, og på den sydlige halvkugle svarer det i Danmark til en placering i delvis skygge. Da Othonna Cremnophila er en vintervokser, der går i dvale juni-august har det dog ikke den store betydning pga. fraværet af stærk sol i Danmark i vækstperioden.

I dvaleperioden kan man med fordel stille Othonna Cremnophila i skygge, og vande en smule en eller to gange i løbet af dvalen. Om vinteren i vækstperioden vandes der ca. een gang hver 14. dag. Othonna skal ikke gødes.

Othonna Cremnophila har blomster med både han/hun kønsdele, men kan ikke bestøve sig selv så der er brug for to eksemplarer af sammen art for at opnå bestøvning. Planten vokser overraskende hurtigt, op til 5cm om året.

 

Othonna Cremniphila habitat