Othonna Clavifolia

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Othonna Clavifolia middel -
middel
sommer grus Sydafrika

 

Othonna Clavifolia i Asteraceae familien (Kurvblomst) er en af dværg Othonna'erne. Den bliver ikke meget over 10cm høj og op til 5cm i caudex bredden. Den naturlige bonsai vækst gør den utroligt attraktiv som potteplante, og kan nemt dyrkes som stueplante i Danmark.

Othonna Clavifolia er som de andre Othonnaer vintervokser. Når sommerens varme aftager i september springer alle Othonnaer ud nærmest samtidig - også selvom de står i skygge, og reagerer dermed kun på varmen, ikke solmængde eller vanding. Lad være med at vande Othonna om sommeren overhovedet, stil dem hellere væk fra den stærkeste direkte sol.

Othonna Clavifolia vokser naturligt i det nord-vestlige Sydafrika og sydlige Namibia i stenede områder. På trods af sin oprindelse i halvørkenen er den på grund af sin lave vækst ofte i naturen i skygge eller delvis skygge. Planten bør som potteplante dyrkes i en meget stenet jord, med ingen eller minimal mængde organisk materiale så som pimpsten, grus eller et alternativt lavamateriale eventuelt blandet med lidt sand.

O.Clavifolia kan dyrkes i ret små beholdere så som mindre bonsaipotter eller lignende med mere bredde end dybde.

Othonna Clavifolia vandes ca. hver anden uge fra den springer ud i september/oktober og indtil den smider bladene omkring maj/juni. Planten skal ikke gødes.

De fleste Othonnaer og måske også Clavifolia er hermafroditiske men ikke kompatible med sig selv - og man skal altså bruge to planter af samme art for at bestøve dem. Det er nemt at dyrke Othonna Clavifolia fra frø, men de vokser langsomt.

 

Othonna Clavifolia habitat