Othonna cacalioides

Familie: Asteraceae

 

Plante Othonna Cacalioides
Sol Middel
Vand sommer Middel
Vand vinter Min
Dvale Sommer
Jord Grus
Habitat Sydafrika, Namibia

 

Othonna cacalioides er en dværgplante i Othonna slægten. Dens vækstform minder lidt om Pachypodium Brevicaule, men plante bliver ikke meget mere end 5-6cm i højden og op til 9cm i diameter. Dens knolde er glatte, og mangler den hvide "uld" som Othonna ellers har sit navn fra.

I naturen vokser Othonna cacalioides i det aller nordligste Sydafrika på grænsen til det sydlige Namibia i et meget lille område. Den vokser i groft sand på kvartsklipper, og får derfor meget lidt vand, selvom det i dette område faktisk regner og nogle gange sner en del om vinteren. Det anbefales at bruge ren pimpsten eller grus , og undgå at flytte for meget rundt på den, da den har meget korte og svage rødder.

Othonna cacalioides er svær af finde i handelen, og den er svær at dyrke, og vokser meget langsomt. 

Othonna cacalioides bør placeres lyst, og middel går ikke så meget på indirekte lys som på at planten i naturen vokser på skråninger, der ikke nødvendig er i solretningen hele dagen, så et vest eller østvendt vindue i Danmark vil sikkert være tilstrækkeligt.

Som alle andre Othonnaer skal Othonna cacalioides have noget kulde i løbet af dens vækstperiode efterår, vinter, forår for at sætte blomst.