Monadenium Rubellum

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Monadenium Rubellum middel middel middel - blandet Kenya

 

Familie: Euphorbiaceae (Vortemælkfamilien)

Monadenium Rubellums accepterede videnskabelige navn er tilsyneladene nu "Euphorbia neorubella". Vi anvender på Caudiciform.com de almindeligt brugte navne, så indtil videre kalder vi den Monadenium Rubelleum.

Planten vokser i Kenya, i klippesprækker, så bør dyrkes i et rent mineralsk vækstmedie som grus og pimpsten ved en pH værdi på omkring 6.

M.Rubellum blomstrer stort set altid, dog nogle gange lidt mindre om vinteren end om sommeren. Hvis den står køligere om vinteren bør vandingen holdes tilbage, da den har tilbøjelighed til at rådne ved kølighed og fugt. Om sommeren - særligt hvis den står lyst bør den vandes hver uge - og muligvis endda mere end det. Sålænge den dyrkes i et medie der afvander hurtigt skader ekstra vand i varme forhold ikke.

Den har en tendens til at få lidt mindre grønne stængler og blade hvis den står i direkte sol, men den kan godt tåle det. Ved "underlyst" bliver stænglerne aflange og tynde. Den kan klippes tilbage, og de afklippede stængler danner ret nemt nye rødder efter en periode på et par ugers tørring.

Som med de fleste andre caudex'er stopper knolden med at vokse hvis den hæves over jorden, så kan dyrkes naturligt ved at plante hele knolden under jord (sten) overfladen.

 

Monadenium Rubellum habitat