Kedrostis Leloja

Plante
Kedrostis Leloja
Sol
max
Vand sommer
middel
Vand vinter
min
Dvale
vinter
Jord
blandet
Udbredelse
Syd og øst Afrika til Yemen

 

Kedrostis Leloja vokser i store dele af det østlige og sydlige Afrika, fra Sydafrika til Angola og hele vejen til Yemen på den Arabiske halvø. Plantens caudex vokser relativt hurtigt. Et eksemplar vi har dyrket fra frø nåede 6cm i diameter efter et år. Den har et lidt hvidligt caudex med flotte grønlige aftegninger.

Planten starter med et oprejst vækst, men bliver med tiden bredere end høj og få den "dej" agtige form som så mange andre caudiciformer. Bladene er noget større end f.eks Afrikana og Nana, og let behårede.

Kedrostis Leloja er solelskende som de øvrige Kedrostis'er, men vokser fint uden direkte sol. Efter vores erfating er det en af de Kedrostis arter, der går tidligst ud af dvale, men er opportunistisk og kan holdes i vækst ved ca. 20 grader og kunstlys over vinteren. Det er sandsynligt at blomstring kræver dvaleperiode.

Vi dyrker Leloja i pimpsten med ca. 20% kaktusjord, og gøder ca. hver fjortende dag i vækstperioden. Står planten varmt i vækstperioden kan den vandes en del. med jævnlige udtørringer.

I dvaleperioden vander vi slet ikke Kedrostis Leloja.