Kedrostis Hirtella

Familie: Cucurbitaceae

Plante Kedrostis Hirtella
Sol middel
Vand sommer middel
Vand vinter min
Dvale vinter
Jord blandet til næringsrig
Oprindelse Sydlige og østlige Afrika

 

Kedrostis Hirtella er et monoesisk medlem af Cucurbitaceae familien. Den vokser i naturen i et stort område af Afrika, i de østlige og sydlige egne, væk fra de allertørreste og aller fugtigste områder. Planten vokser både på savanne og i skove, og i ret forskellige jorder. Den er formodentlig meget tolerant overfor forskellige jordtyper, men en blanding, med noget organisk materiale er nok at foretrække.

Det mest karakteristiske ved Kedrostis Hirtella ift. øvrige Kedrostis er relativt store blade op til 10cm i bredden. Bladene er hjerteformede med varierende grad af indhak, og svagt behårede. Kedrostis Hirtellas caudex kan blive op til 20cm i diameter.

Som næsten alle andre Kedrostis, der danner vinranker, skal Kedrostis Hirtella ikke stilles i direkte sol, men vil sende rankerne derhedn hvor lyset er af sig selv. Rankerne skulle kunne blive op til 2 meter lange, og behøver ikke nødvendigvis støtte. Jo varmere planten står i sommerhalvåret, jo mere skal den vandes, ellers ca. een gang om ugen i vækstperioden. Kedrostis Hirtella gødes regelmæssigt i vækstperioden, ca. en gang om måneden, afhængig af hvor næringsrig jord, den står i.

Kedrostis Hirtella frø

Kedrostis Hirtella seed