Kedrostis Gijef

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Kedrostis Gijef middel middel min vinter blandet Øst Afrika

 

Kedrostis Gijef er en af de omkring 25 arter af Kedrostis der vokser i et stort område af tropisk Afrika over Mellemøsten og Asien. Det kan være svært at kende forskel på de forskellige arter af Kedrostis da de kan have meget ens caudex og blade, og derudover også forskellige bladeforme på den enkelte plante.

Kedrostis gijef kan kendes på et ikke særligt stort caudex - op til 10cm og blade der er ret spaltede.

Planten vokser er løvfældende og vi har derfor skrevet at den går i dvale om vinteren men det er formodentligt opportunistisk, så hvis varme og vanding fortsætter ind i vintermånederne gør væksten det også. Vi forsøger generelt at holde os til de naturlige vækstmønstre og stopper derfor vanding i oktober/november og begynder igen i det tidlige forår omkring marts - eller når planterne skyder igen.

Står Kedrotis varmt om sommeren kan der skrues op for vandingen, og en smule for gødningen ca. een gang månedligt.

I naturen vokser Kedrostis formodentlig med caudex under jorden, og bør om alle omstændigheder dyrkes som potteplante i en meget drænenden jord, med en smule spagnum/kaktusjord og mest pimpsten/grus. Dyrkes planten med caudex underjordisk kræver det selvsagt en dyb potte. Vi vander Kedrostis oppe fra, men dens ret kraftige og dybe rodnet antyder formodetligt at den kan vandes fra en skål under potten - eventuelt delvist. Brug om alle omstændigheder en potte med rigtig gode drænforhold.

De fleste Kedrostis arter inklusiv Gijef er nemme at dyrke fra frø, men vokser langsomt særligt de første par år. Kedrostis Gijef kan få ret lange stængler.