Kedrostis Gijef

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Kedrostis Gijef middel middel min vinter blandet Øst Afrika

 

Kedrostis Gijef er en af de omkring 25 arter af Kedrostis der vokser i et stort område af tropisk Afrika over Mellemøsten og Asien. Det kan være svært at kende forskel på de forskellige arter af Kedrostis da de kan have meget ens caudex og blade, og derudover også forskellige bladeforme på den enkelte plante.

Kedrostis gijef kan kendes på et ikke særligt stort caudex - op til 10cm og blade der er ret spaltede. Samtidig starter den i modsætning til en del andre Kedrostis med opretstående caudex vækst, der først senere danner et rundet caudex.

Planten er løvfældende og vi har derfor skrevet at den går i dvale om vinteren men det er opportunistisk, så hvis varme og vanding fortsætter ind i vintermånederne gør væksten det også. Vi forsøger generelt at holde os til de naturlige vækstmønstre og stopper derfor vanding i oktober/november og begynder igen i det tidlige forår omkring marts - eller når planterne skyder igen. Dyrkes Kedrostis Gijef uden dvale, så skal den stå ret varmt omkring 25grader for at fortsætte væksten året rundt, der også virker til at være en optimal væksttemperatur.

Står Kedrotis varmt om sommeren kan der skrues op for vandingen, og en smule for gødningen ca. een gang månedligt.

I naturen vokser Kedrostis muligvis med caudex under jorden, og bør om alle omstændigheder dyrkes som potteplante i en meget drænenden jord, med en smule spagnum/kaktusjord og mest pimpsten/grus. Dyrkes planten med caudex underjordisk kræver det selvsagt en dyb potte. Vi vander Kedrostis oppe fra, men dens ret kraftige og dybe rodnet antyder formodetligt at den kan vandes fra en skål under potten - eventuelt delvist. Brug om alle omstændigheder en potte med rigtig gode drænforhold.

De fleste Kedrostis arter inklusiv Gijef er nemme at dyrke fra frø, men vokser langsomt særligt de første par år. Kedrostis Gijef kan få ret lange stængler.

Kedrostis Gijef frøplante

Kedrostis Gijef