Kedrostis Africana

Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
middel
max
- vinter blandet Sydafrika

 

Kedrostis Africana har flere underarter og nærtbeslægtede arter, så særligt bladene kan varierer en del i størrelse og form. Vær også opmærksom på at adskillige af de nærtbeslægtede arter under familien Cucurbitaceae, slægten Kedrostis kaldes Africana selvom de ikke nødvendigvis er egentlige Africana.

Andre arter tæller:

Capensis

Crassirostrata

Foetidissima

Gijef

Hirtella

Leloja

Nana

Pseudogijef

Punctulata

Planten får med tiden en enorm og utroligt flot caudex, der som de fleste andre caudiciformer i naturen vokser under jorden. Knolden kan blive op til en halv meter i diameter, men er langsomtvoksende.

K.Africana har vækstperiode om sommeren, og vandes ikke eller minimalt om vinteren. Gød den regelmæssigt i vækstperioden for at forøge vækst.

Jorden skal være blandet men veldrænet så brug nogle større dele mineralsk materiale, som lavasten, grus eller andet blandet med lidt sand og almindelig jord.

Planten er ikke særligt lyskrævende, men de lange ranker med blade, der vokser direkte ud fra knolden søger automatisk mod lys, og disse kan tåle mere sol end knolden selv.

De vinagtige ranker har gribearme der snor sig om de de rammer for at kravle opad, så giv planten en pind eller andet til at vokse opad.

Planten findes i det meste af Sydafrika og det sydlige Namibia i naturen.

 

Kedrostis Africana habitat

Caudiciform.com har adskillige Kedrostis Africana til salg i forskellige størrelser: