Ipomoea Platense

Familie: Convolvulaceae

 Plante Ipomoea Platense
Sol Middel
Vand sommer Max
Vand vinter Min
Dvale Vinter
Jord Blandet
Habitat Paraguay

 

Ipomoea Platense kan danne et imponerende caudex på op til 50cm. Plantens caudex danner flotte organiske, vredne former - lidt ala Fockea Edulis. I naturen vokser Ipomoea Platense i semi skygge, mens dens lange stængler søger mod lyset også direkte lys.

Mens Ipomoea Platense om sommeren foretrækker rigeligt vand, anbefales det at lade planten tørre ud mellem vandinger for at undgå råd. Det har ikke været muligt at finde informationer om dvale - men vores er gået i dvale henover vinteren, og her har vi undladt at vande helt - så minimum kan også tolkes som ingen vanding. Vi skriver dog "min" for hvis din Ipomoea Platense ikke går i dvale, så fortsæt vandingen men mindre intenst end om sommeren.

Ipomoea Platense - der er i familie med snerlen, får lignende lilla klokkeformede blomster.

Gødes regelmæssigt i sommerhalvåret. Det kan være en fordel at dyrke Ipomoea Platense i en jord med overvægt til mineralsk materiale, for at facilitere udtørring mellem vandinger - og sikkert også for at forstærke caudexdannelsen. Sammen med mineralsk materiale kan det være en fordel at bruge en ikke alt for stor potte, det forbedrer også udtørring mellem vandinger.