Ibervillea Sonorae

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Habitat
Ibervillea Sonorae middel middel min vinter grus Mexico

 

Ibervillea Sonorae i agurkefamilien (Cucurbitaceae) vokser i naturen på den Californiske halvø i Mexico. Planten er - som de fleste andre caudiciformer opportunistisk og kan undlade vækst ved fravær af vand. I naturen skulle den kunne springe et helt års vækst over, hvis regnen udebliver.

Knolden bør holdes i skygge, og kan tage skade af for høje temperaturer - altså direkte sol. Dens stængler der skyder ud fra centrum af knolden, vil automatisk søge mod lyset, og kan godt tåle direkte sol. Planten kan formodentlig godt tåle en del skygge.

Vand din Ibervillea Sonorae når den har grøn vækst og ellers slet ikke. I "rengtiden" kan planten tåle store mængder vand - men hold tilbage hvis temperaturen ikke er fulgt med.

Planten vokser i ørkenlignende habitater i naturen, og det vil sige rent mineralsk materiale. Du kan blande lidt sand i stenene du bruger til planten, men sand gør det lidt sværere at styre hvormeget vand der står i potten.

Ibervillea Sonorae kan blive ret stor med en caudex op til 60cm i bredden. Når planten i vækstsæsonen sætter blomster vil den ofte bestøve sig selv, og sætte små røde bær, fyldt med frø.

Ibervillea Sonorae plante dyrket fra frø af Caudiciform.com

Frø af Ibervillea Sonorae

Ibervillea Sonorae seed