Ibervillea Lindheimeri

Familie: Cucurbitaceae

 Plante Ibervillea Lindheimeri
Sol Middel
Vand sommer Middel
Vand vinter Min
Dvale Vinter
Jord Blandet
Habitat Mexico

 

Ibervillea Lindheimeri, Ibervillea Sonorae og Ibervillea Tenuisecta minder meget om hinanden. Ibervillea Lindheimeri har små blade på lange stængler, der vokser op til 5 meter lange. Caudex kan blive op til 35cm i diameter og bliver typisk globose til let flade, men en grålig let skældende bark.

Ibervillea Lindheimeri er en ekstremt nem plante at dyrke som stueplante. Den går typisk ikke i dvale ved stuetemperatur, og er formodentlig opportun mht. dvale muligvis baseret på mængden af vand den får, og mindre på temperatur. Det er som de øvrige Ibervillea'er en meget tørketålende plante, der kan klare sig utroligt længe - formodentlig årevis uden vand.

Er din Ibervillea Lindheimeri først gået i dvale skal den slet ikke vandes, eller meget lidt rundt om caudex. Ibervillea Lindheimeri bør dyrkes så tørring muliggøres, en lav potte i primært mineralsk materiale er det letteste, men noget organisk materiale skal der til.

I naturen vokser Ibervillea Lindheimeri både i direkte sol og i skygge fra træer og anden bevoksning. Gødes regelmæssigt så længe den er i vækst.