Gerrardanthus Macrorhizus

Familie: Cucurbitaceae (Græskarfamilien)

Gerradanthus Macrorhizus vokser i naturen på kysten i det østlige Sydafrika, hvor det er fugtigt og varmt. Planten kan blive en ordentlig basse med en caudex på op til 1.5 meter og med 10 meter lange stængler. Den tåler ned til 0 grader, men formodentlig ikke under.

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Gerrardanthus Macrorhizus middel
max
max - spagnum Sydafrika

 

 

G.Macrorhizus - som betyder "stor fod" på græsk skal ikke have specielt meget lys, men kan stilles så stænglerne kan finde deres vej til direkte sol, mens knolden holdes i skygge.

Planten skal dyrkes i et materiale med god afvanding, men med nogen næringsrig jord i. Hvis den skal have en god tilvækst, skal den endvidere vandes ofte om sommeren. Bruger du en svag gødningsblanding kan du gøde ved hver vanding om sommeren. Der er næsten ingen grænse for hvor meget vand den kan optage om sommeren, men pas på at vandet ikke står i potten. Om vinteren kan vanding fortsættes, hvis den står varmt og stadig får noget lys. Står den bare lidt køligt, så hold igen med vandingen og skru ned til en gang om ugen eller lidt mindre, og vand mindre af gangen. Gerrardanthus Macrorhizus foretrækker en svagt sur jord, så brug noget vulkansk materiale, og vand helst med afkalket vand da kalk er basisk.

Hvis Gerrardanthus Macrorhizus skal vokse i knolden, skal den have en potte der er stor nok, den behøver ikke være specielt dyb, men skal have en stor nok bredde, så der er luft omkring knolden.

Planten kan formeres ved frøformering og stiklinger af stænglerne. Det er usikkert om stiklinger danner caudex. Planten er dioecisk, så du skal bruge både en hun og en hanplante for at få frø fra dem.

  

Gerrardanthus Macrorhizus habitat