Fouquieria Splendens

Familie: Fouquieriaceae

Fouquieriaceae familien består af kun en slægt Fouquieria og 11 arter, der alle stammer fra det nordlige Mexico og sydlige USA.

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Fouquieria Splendens
max middel min - blandet Mexico

 

Fouquieria Splendens, der er den mest udbredte Fouquieria art, vokser i naturen i det syd-vestlige USA og nord-vestlige Mexico. Det er en ret specielt plante, der danner et fortykket caudex lige over jorden, men derfra vokser mange lange grene uden sidegrene, der sætter de mange aflange ovale blade.

Fouquieria Splendens er en ørkenplante, men kan godt lide vand og er ikke tilbøjelig til råd ved vanding i dvaleperioden, selvom det anbefales ikke at vande den om vinteren. Planten skal vandes en del i vækstperioden, gerne flere gange om ugen om sommere. Kan med fordel placeres så lyst som muligt for optimal vækst.

Dens jord kan være blandet, men det giver en række fordele at bruge en del mineralsk materiale i jorden. Gødes ca. een gang månedligt i vækstperioden.

Fouquieria Splendens har en tendens til hverken at kunne lide for lave eller for høje temperaturer. 25-30 grader virker som i optimal væksttemperatur for planten.

 

 

Fouquieria Splendens frø

Fouquieria Splendens seed