Fockea Comaru

Familie: Apocynaceae

Plante Fockea Comaru
Sol Middel
Vand sommer Middel
Vand vinter Middel
Dvale -
Jord Blandet
Habitat Sydafrika

 

Fockea Comaru har et flot ret oprejst, aflangt caudex med en relativt glat grå til gråbrun bark. I naturen er plantens caudex underjordisk, og kan med fordel for væksten dyrkes som sådan. Fockea Comaru vokser i naturen i - lidt usædvanligt både den østlige og vestlige del af Sydafrika - muligvis også ind i Namibia. Det er ret forskellige vækstvilkår - fra vinterregn og kulde til helårsregn og varme.

Placer planten i let skygge, særligt bør caudex holdes ude af direkte lys. Stænglerne med de lange tynde blade skal nok finde hen mod lyset. 

Fockea Comaru bør dyrkes i et medie, der muliggør udtørring mellem vandinger, altså med en god del mineralsk materiale i jorden så som pimpsten eller lava. Potten bør være aflang i højden, således at caudex eller dele af det kan dyrkes under jorden.

Fockea Comaru har brug for en del vand om sommeren, og meget mindre om vinteren, men går ikke i dvale. Planten er meget afhængig af varme for at vokse optimalt - omkring 25 grader. Ved lavere temperaturer vokser Fockea Comaru ikke men går i en slags dvale uden at smide bladene. Planten har en tendens til at caudex skrumper og bliver blødere når den ikke er i optimale vækstsituationer, altså at det er for koldt, eller at den mangler vand. Vi har dyrket Fockea Comaru ved stuetemperatur i flere måneder uden nogen nævneværdig vækst, og efter en dag i varmeskab ved 22-23 grader satte planterne nye blade.

Gød Fockea Comaru regelmæssigt mens den vokser.