Entada Leptostachya

Familie: Fabacea

Navn  Entada Leptoschya
Sol Middel
Vand sommer Middel
Vand vinter Min
Dvale Vinter
Jord Blandet
Oprindelse Madagascar, østlige Afrika

 

Entada Leptostachya - der er i familie med Senna Meridionalis, vokser ikke kun på Madagascar men også dele af det østlige Afrika. Det lille træ har blade der minder en smule om S.Meridionalis's, og begge planter har den egenskab at bladene kan lukke sig som Mimoser.

Entada Leptostachya er ikke en almindelig plante i handelen eller som stueplante - men den egner sig fremragende til det. Den dyrkes både for sine smukke blade men også sine meget opsvulmede rødder, der delvist er over jorden.

Det er uvist om planten går i dvale i naturen, men vi sætter dem i dvale om vinteren med minimeret vanding, og stigende til ugentlig vanding om foråret - når den har sat nye blade. Når den har været sat i dvale om vinteren kan man med fordel beskære de lange stængler inden væksten sætter ind.

Entada Leptostachya behøver ikke fuld sol hele dagen, men lad være med at stille den i fuld skygge hvis du ønsker vækst. Vi har dyrket den både i solrigt og varmt drivhus og østvendt vindue i stuetemperatur. Det virker som om planten godt kan få det for varmt, men foretrækker den fulde sol. Gød planten regnelmæssigt i vækstperiode.

 

Plante dyrket fra frø af Caudiciform.com ca. 2 måneder gammel.

Seed grown Entada Leptostachya - 2 months old