Elephantorrhiza Elephantina

Familie: Fabaceae

Elephantorrhiza Elephantina er en inaktiv taxom og er nu kendt som Entada Elephantina. Vi benævner den fortsat som Elephantorrhiza Elephantina, da dette navn er almindeligt anvendt.

Plante Elephantorrhiza Elephantina
Sol Max
Vand sommer Middel
Vand vinter Min
Dvale Vinter
Jord Blandet
Habitat Sydlige Afrika

 

I naturen vokser Elephantorrhiza Elephantina i store dele af det sydlige Afrika i Sydafrika, Namibia, Botswana o.a. Den minder en del om sin slægtning Entada Burkei, men har anderledes frø.

Det er en almindelig forekommende plante i sit habitat - men meget sjælden i handelen. Planten er attraktiv for sin flotte caudex, der i naturen vokser under jorden. Også dens palmeagtige bladstængler har en stor dekorativ værdi. Elephantorrhiza Elephantina kaldes lokalt for Elefantfod.

Elephantorrhiza Elephantina vokser i naturen relativt solitært - og dermed fuldt eksponeret for direkte sol, men i savanne og skovlignende bevoksning, hvor skygge fra træer og buske kan forekomme, så stil planten så lyst som muligt, men med regelmæssig skygge/delvis skygge.

Det er ikke en vandkrævende plante. Vandes regelmæssigt om sommeren - særligt hvis den står meget lyst og varmt, og vandes minimalt om vinteren til slet ikke når den er i dvale. Gødes regelmæssigt hver 2-3 uge i vækstperioden.