Cyphostemma Pachypus

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Cyphostemma Pachypus max max - vinter blandet Madagascar

 

Cyphostemma Pachypus er sjælden i handelen, men burde være mere almindelig som stueplante eller i drivhuset pga. dens flotte og store caudex. Dens caudex kan blive op til en halv meter i diameter og endnu højere. Dens stængler hvor bladene sidder kan blive mange meter lange.

C.Pachypus vokser i naturen i det nord-østlige Madagascar hvor knolden vokser under jorden eller mellem store sten - om alle omstændigheder uden for direkte sol. Hvis det er svært at holde caudex uden for solen så plant den i en dyb potte hvor der kun er fyldt halvt op med jord, eller dæk caudex for solen om sommeren.

Som de fleste andre af caudiciformerne fra Madagascar tåler Cyphostemme Pachypus ikke frost, og bør holdes over 10 grader for at være på den sikre side. Den kan og bør vandes en smule om vinteren hvis den står ved almindelig stuetemperatur, men hvis den står køligt bør den slet ikke vandes pga. stor risiko for råd når planten er i dvale. Vi har skrevet "max" ved vandingen om sommeren, men lad den tørre lidt ud mellem vandinger.

Cyphostemma Pachypus vokser i naturen i en meget stenrigjord men dog med god tilførsel af næring. Så jo mindre organisk materiale der anvendes i vækstmediet, jo mere skal planten som potteplante gødes. Brug en tredjedel organisk materiale som fx. vores kaktusjord, en tredjedel pimpsten og en tredjedel lava eller grus.

 

Cyphostemma Pachypus

 

Habitat for Cyphostemma Pachypus

Hvis du vil forsøge at optimere vækstvilkårene for Cyphostemma Pachypus kan du følge de vejrforhold som er gældende for det område planten vokser i naturligt. På nedenstående diagram kan man se hvordan temperaturen udvikler sig over året for det område Cyphostemma Pachypus vokser i. Husk at Madagscar ligger på den sydlige halvkugle - så månederne skal vendes 180 grader - juni på Madagascar svarer til december i Europa.

Temperatur for Cyphostemma Pachypus habitat

På følgende graf kan man se hvor meget det regner i Cyphostemma Pachypus' naturlige habitat over året - igen husk at juni svarer til december i Europa. Og ja - det regner rigtig meget, meget mere end i Danmark.

Nedbør i Cyphostemma Pachypus' naturlige habitat