Cyphostemma Montagnacii

Plante Cyphostemma Montagnacii
Familie

Vitaceae (Vin familien)

Sol Middel
Vand sommer Middel
Vand vinter Min
Dvale Vinter
Jord Blandet
Udbredelse Madagascar

 

Cyphostemma Montagnacii er en utroligt spændende Vitaceae, der skulle minde meget om Cyphostemma Elephantopus - en af vores andre favoritter hos Caudiciform.com. Vi ved det ikke endnu - for vi har kun to små frøplanter (2024) se foto nedenfor. Dog har Cyphostemma Montagnacii stærkt behårede blade, hvor Cyphostemma Elephantopus har glatte.

Cyphostemma Montagnacii vokser i et lille område af Madagascars syd-vestlige hjørne, i et meget lilel område med meget dybe kløfter og klippesprækker, hvor den forhåbentlig er godt beskyttet mod plyndring.

Den skulle have de samme vækstbetingelser som en del andre Cyphostemmaer, middel sol (skygge på caudex), middel vand om sommeren - men hvis de står varmt som hos i drivhus, så kan den sikkert vandes rigeligt som Cyphostemma Elephantopus. Gød den hver fjortende dag i vækstperioden.

Vi skriver at Cyphostemma Montagnacii har brug for et blandet vækstmedium, men muligvis skal Cyphostemma Montagnacii holdes til den mere mineralske side, med måske 90% pimpsten, grus eller lignende.

Cyphostemma Montagnacii frøplante