Coccinia palmata

Familie Cucurbitaceae
Navn Coccinia palmata
Sol Middel
Vand sommer Middel
Vand vinter Min
Dvale Vinter
Jord Blandet
Udbredelse Sydafrika

 

Coccinia palmata eller Vild agurk i agurkefamilien - Cucurbitaceae er svært at finde informationer om. Dog er der en del ligheder mellem de afrikanske Cucurbitter når det kommer til miljøkrav. Denne vejledning er derfor mere baseret på erfaring end på litteratur.

Coccinia palmata er en hurtigtvoksende Cucurbit. Vores eksemplarer er vokset fra frø til 10cm høje, 3cm brede eksemplarer på 8 måneder. Den har i dens første levetid en mere oprejst caudex vækst end horisontal. Plantens blade er mindre takkede/opdelte end hvad internettet mener den skal være - det kan være pga. at de vilkår den har hos os, og pga fejl i frø data, eller fejl i informationer på internettet!

Vi har dyrket den i drivhus med relativ høj varme i sommermånederne og ved stuetemperatur under vækstlys i vinterhalvåret. Det er gået fint. Den sidste del stuetemperatur i vinterhalvåret under vækstlys gør at planterne ikke er gået i dvale, som den helt sikkert gør i naturen. Vi har placeret dem i delvis skygge - bag skyggenet, og det har de været meget tilfredse med. 

Coccinia palmata'erne vi har dyrket fra frø er plantet i halv/halv mineralsk/organisk jord, og det virker godt, men muligvis man med fordel kan forøge det mineralske materiales andel, for at optimere caudex dannelsen - og muligvis formen. Gødes regelmæssigt i vækstperioden, mindre om vinteren hvis den er i vækst, som hos os, og slet ikke hvis den er i dvale.

Vi har vandet noget mere end anbefalinger generelt, og det er gået fint, men kan helt sikkert klare sig med vanding hver 10.-14. dag hvis den står lidt køligere end i et drivhus om sommeren.

Coccinia Palmata - Caudiciform.com