ceraria Pygmaea

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
ceraria Pygmaea max min - vinter grus
Sydafrika

 

Ceraria Pygmaea er en af caudiciform samlernes favoritter, men samtidig ret sjælden i handelen. Som navnet antyder er det en dværgplante der aldrig bliver særligt stor, men dens tykke rod giver ved hævning af planten et næsten perfekt mini-træ udseende. I naturen er det meste af caudex under jorden.

Ceraria Pygmaea stammer fra Richterveld i Sydafrika, og det sydlige Namibia hvorfor den har det for planter i dette område karakteristiske træk at være enormt dygtig til at holde på vand, og tåle lange perioder uden regn. Undgå helt at vande i vinterperioden i Danmark og start let vanding fra marts - oktober. Som de fleste andre planter fra det nord-vestlige Sydafrika foretrækker ceraria Pygmaea en let basisk jord, så vanding med regnvand er en fordel. Gødes reglmæssigt i vækstperioden.

Der er ingen grænser for hvor meget sol planten kan tåle, og den får ikke den kompakte form uden langvarig og stærk sol eksponering. I naturen minder plantens form meget om Avoniaernes - som den er i familie med.

Dyrk ceraria Pygmaea i en stenet jord med maksimal dræn, og dyrk planten i så lille potte som muligt, så ingen vand får lov at stå i potten. Vandes planten ikke om vinteren, tåler den en smule frost.

 

Ceraria Pygmaea seed