Bryonia Dioica

Plante Bryonia Dioica
Familie Cucurbitaceae
Sol Middel
Vand sommer Max
Vand vinter Max
Dvale Vinter
Jord Ler/Spagnum
Udbredelse Europa, Nordafrika

 

Bryonia Dioica er en meget usædvanlig caudiciform - den lever nemlig vildt i Danmark - og ja faktisk næsten hele Europa og nogle lande i det nordlige Afrika, samt dele af det vestligste Asien.

Det er ikke den mest ornamentale caudiciform, den minder mest om en lidt bleg gulerod, med nogle fine ret almindelige Cucurbit blade på ikke særligt lange stængler.

Når den kan vokse udenfor i Danmark kræver det ikke den store pasningsvejledning af holde Bryonia Dioica i live, men den foretrækker en lidt mere veldrænet jord end den almindelige havejord, så bland med lidt grus og sand. 

Danmark er nok Bryonia Dioicas absolutte nordligste vækststed så man kan eventuelt dække den lidt til i vintermånederne, men den tåler en del frost - vores ene eksemplar har klaret næsten minus 20 grader i et højbed.

Den kan tåle masser af sol - men sørg for at caudex er dækket til og ikke eksponeret mod solen. Bryonia Dioica kræver ikke gødning hvis den står i en dansk have, har du den udenfor i en potte så skal den både ompottes og gødes en gang i mellem.

 

Bryonia Dioica - Caudiciform.com