Brighamia Insignis - Hawaiipalme

Brighamia Insignis - eller Hawaiipalme som den oftest kaldes i handelen er en ret almindelig caudiciform i den almindelige handel i Danmark, men meget sjælden i naturen i Hawaii.

 Plante Sol Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Habitat
Brighamia Insignis Middel Max Max - Spagnum Hawaii

 

Brighamia Insignis eller Hawaiipalme er ikke en særligt svær plante at dyrke i kultur. Den kan klare sig med delvis skygge, og udtørring, selvom den foretrækker noget sol - men ikke alt for direkte og længe, og en del vand.

Den bryder sig til gengæld absolut ikke om kulde, og vandes den ved temperaturer under 15 grader, rådner den meget nemt.

Brighamia Insignis dyrkes i næringsrig jord - helst spagnum, og gødes regelmæssigt ca. hver fjortende dag i vækstperioden - altså året rundt.

Hawaii palmen vokser relativt hurtigt ved gode vækstforhold, så dyrk den i en lidt større potte end de fleste andre caudiciformer. 

Brighamia Insignis er en typisk caudiciform med en flaskeform, hvor den nederste del af caudex svulmer op lidt ala Adenium, allerede fra en ung alder. Vandes den for lidt og får for lidt sol, vil den dig have en tendens til lidt tyndere vækst.

Brighamia Insignis - Hawaiipalme har tendens til flere forskellige skadedyr værst hvide fluer og bladlus. De store glatte blade i et begrænset antal gør det dog relativt nemt at behandle skadedyrene uden brug af kemi.

Brighamia Insignis vokser i naturen udelukkende i Hawaii

Brighamia Insignis habitat