Bombax Ellipticum

Familie: Bombacaceae

Navn  Bombax Ellipticum
Sol Max
Vand sommer Max
Vand vinter Min
Dvale Vinter
Oprindelse Mellem Amerika

 

Bombax Ellipticum - eller Pseudobombax Ellipticum, som den egentlig hedder, vokser i naturen i et stort område fra det sydlige Mexico til Nicaragua.

Planten vokser naturligt i meget næringsfattig jord, og derfor anbefaler vi en blanding af mineralsk materiale som pimpsten, og næringsfattig kaktusjord.

Bombax Ellipticum er løvfældende om vinteren i naturen - men bør vandes en smule også i denne periode. Om sommeren foretrækker Bombax'en der imod maksimal vanding, og en smule gødning.

Planten skal have maksimal lys i vækstperioden, og trives meget dårligt i skygge.

De fleste dyrker Bombax Ellipticum for den fantastisk flotte caudex som dannes i bunden af stammen, og får et flot skildpadde agtigt mønster med grønne flader og lyse tegninger. Alt imens Bombax Ellipticum i naturen bliver op til 20 meter højt, er det en fantastisk potteplante, der nemt kan dyrkes som bonsai med beskæringer, og fokus på dens caudiciform kvalitet med opsvulmet bundstamme. Jo mere den beskæres, des hurtigere vokser caudex'en.

Bombax Ellipticum tåler frost - de vokser i naturen i op til 1800 meters højde, men det er der ingen grund til at lege med.