Begonia Homonyma

Sol middel
Vand sommer max
Vand vinter middel
Dvale -
Jord spagnum
Habitat Sydafrika

 

Begonia Homonyma i Begoniaceae familien kan blive op til en meter høj i naturen - og måske dyrket som potteplante. Den vokser i naturen i Sydafrikas østlige del i en rig jord - så der skal ibaldes noget spagnum i dens medium. Vi bruger kaktusjord med en smule pimpsten iblandet. I området mellem Lesotho og Durban hvor Begonia Homonyma vokser på bjergskråninger regner det meget - og for mange der tænker på Sydafrika som et tørt land sikkert utroligt meget, og luftfugtigheden er meget høj.

Begonia Homonyma er monoesisk - og du skal derfor kun bruge een plante for at kunne få frø - der er både hun og hanblomster på samme plante. Blomsterne er hvide til rosa, og ultrasmå - støvstørrelse.

Planten går ikke i dvale men vandes mindre om vinteren end om sommeren. Det er ikke en særligt lyskrævende plante, men stilles den lyst skal der påregnes ekstra vanding. I naturen vokser den typisk på skråninger hvor der muligvis er rigeligt lys, men kun i en del af dagen, så et øst eller vestvendt vindue er passende til Begonia Homonyma.

Plantens caudex kan blive relativt stort for en Begonia måske op til 15cm på en større plante.

Begonia Homonyma får et ret stort rodnet ift. plantens størrelse - typisk dybere og bredere end selve planten, så brug en overstørrelses potte. Den vil dog helt sikkert overleve i mindre potter, men så skal den vandes hyppigere. Begonia Homonyma gødes regelmæssigt året rundt - men kun ca. en gang om måneden om vinteren.

Homonyma betyder "samme navn" og det kan måske være tænkt som samme navn som Begonia Dregei, der har en meget lignende vækstform, og bladform, og som vokser i det samme område af Sydafrika.

Begonia Homonyma - Caudiciform_com